Friday, June 12, 2009

Syukur pd Allah..

salam...
Rindu jgk kt blog sy ni.. dh lama sy x mnulis.. bkn apa, sjak buat part time work ni mcm xde rse plak nk mnulis..
kdg2 ada citer yg nk di tulis.. kdg2 xde citer..hehe apa2 lah...
tp ari ni sy terasa nk mnulis sy nk citer sume skali ttg sy yg sdg cuti sem nh..

lps je abeh last paper 10hb mei lps, selang 10 hari sy buat kputsan utk bkerja. mak pn mmg bg skongan, n sy nk bkerja bknnnyer sbb nk duit ke apa... sy nk timba pngalaman. at least ble sy bkerja sy ada xperience yg bleh di jwb ble sy akn di temuduga in the future.. tambahan plak keje ni bapa sedara sy yg rekemen kn.. kbetulan majikn tu mmg prlukan pkrja sbb kerani dia cuti bsalin...keje kerani.. sapa yg x nk kn. bg sy part time jd kerani adalah ssuatu bonus utk sy bhadapan dgn situasi pjabat. walaupn hnye sbuah company kecil2an tp sy rse selesa di ctu.. pkerjanye hnye sy sorg. sy lah setiausaha, sy lah jge kerani n sy lah jge cleaner...hehe

x byk keje yg sy buat, just typing surat mcm invoice, tulis cheque, fax...byk pngalamn sy di ctu.. gaji pn not bad jgk...(rahsia laa...sy n family je yg tau) skrg dh 23hari sy di gelar pkerja part time..wow hampir sebln....pjam celik je....

bgitu jgk la pjam celik je result pn kuar!!!! ari ni diumumkn 11hb jun kuar result... sy pnye la x senang duduk.. nervous nyer lain mcm...huh mcm nk bgegar je dunia ni ha..
tp disbbkn harapan mak suh chek jgk mlm ni, didorong plak dgn kwn2 yg x putus2 msej sy tnye 'dh tgk result?' aduhhh...makin nervous la sy...
tp di cekalkn hati dgn btawakal pd Allah dn akhirnye ALHAMDULILLAH sy bjaya menamatkn plajaran d pringkat Diploma.....yahuuuu!!!!! hehe....

pasni sy nk tgu result utk kemasukn degree plak....Moga dikabulkan doa mak n sy skali....
ok lah chow dlu la ye esok mau pi keje......
wasalamm

3 comments:

  1. apa2 usaha mesti ada result yg baik kan?
    b4 that, ur story interest me.

    ReplyDelete